Bitcoin ser liten gevinst som gullmøter til en måned høy

Bitcoin rapporterer om moderat gevinst på mandag som gull, et aktivum for tryggehavner, stevner midt i fornyet bekymring fra coronavirus.

På pressetidspunktet er cryptocurrency priset rundt 9 430 dollar – opp 1,5% på dagen – etter å ha lagt ned lavt nivå nær 9,260 dollar i løpet av de asiatiske timene, ifølge CoinDesks Bitcoin Code Prisindeks .

Gull trykket imidlertid en månedshøyde på $ 1.759 dollar per unse tidlig på mandag og ble sist sett på nær 1,750 dollar

Edelmetallet ser ut til å stige når markedene returnerer fokuset til coronavirus-pandemien, med antall nye tilfeller som øker i raskere tempo i Tyskland, USA og andre deler av verden de siste dagene. Investorer virker bekymret for at de store økonomiene kan gjenimpulere lockdowns for å unngå en annen bølge av utbruddet, noe som kan forverre en allerede dyp økonomisk krise.

Noen selskaper som teknologigiganten Apple har allerede kunngjort midlertidige nedleggelser av butikker i fire amerikanske stater etter et hopp i tilfeller av COVID-19 i forrige uke.

Myndighetene i Australia har utvidet unntakstilstand i fire uker til 19. juli. I mellomtiden har upticken i den tyske infeksjonsraten forårsaket av et utbrudd blant slaktearbeiderne fremkalt debatt om arbeidsforholdene i kjøttforedlingsindustrien, som nevnt av den populære makroen analytiker Holger Zschaepitz.

Derfor er det kanskje ikke overraskende eiendeler som sikker havn som gull, trekker bud. En fersk studie fra blockchain-analysefirmaet Chainalysis viser at majoriteten av bitcoin holdes av de som behandler det som „digitalt gull“, eller et aktivum som skal holdes på lang sikt.

Bitcoin’s uptick sett så langt på mandag kan gi glede til de som tror på historien om trygg havn. En nærmere titt på markedene antyder imidlertid at cryptocurrency sporer S&P 500-futures.

Amerikanske aksjefutures, som var nede med nesten 1% i løpet av de tidlige asiatiske handelstimene, rapporterer nå en gevinst på 1%

Mens gull har vunnet over 5% de siste to ukene, har bitcoin i stor grad blitt begrenset til et smalt område fra $ 9.000 til $ 10.000 siden halveringen 11. mai.

Fremtidsutmattethet?

Ettersom den øverste cryptocurrency-oppgangen fra den 13. mars-laven på $ 3,867 ser ut til å ha stoppet opp nær 10 000 dollar, viser institusjonelle investorer midlertidig utmattelse, ifølge en analytiker.

„På CME-futures ser vi noen tegn på at oksene kan bli lei og vente på en pause over 10.000 dollar. Det gjennomsnittlige daglige omsatte volumet trender ned, noe som ikke er overraskende siden det følger prisvolatiliteten. Men på samme tid trender også den åpne interessen ned, ” bemerket Ecoinometrics , et bitcoin-analyseselskap.

Fra og med fredag ​​registrerte futures notert på Chicago Mercantile Exchange (CME), som er ansett for å være synonymt med institusjonell aktivitet, et handelsvolum på 195 millioner dollar, ned nesten 80% fra det høye på 914 millioner dollar observert 11. mai, ifølge kryptoderivater forskningsfirma Skew.

I tillegg var åpen interesse – antall kontrakter som ble omsatt, men ikke kvadrert ved å motregne stillinger – 394 millioner dollar fredag, ned 26% fra det høye på 532 millioner dollar sett 19. mai.

Mens fremtidsaktiviteten avtar, rapporterer CME-alternativene åpen interesse.

Opsjonskontrakter til en verdi av 417 millioner dollar var åpne på CME på fredag, og representerte en svimlende 3.000% økning fra tallet på 13 millioner dollar som ble observert 1. mai.

Som sådan kan man hevde at institusjonell interesse for bitcoin ikke har dødd, men bare forskjøvet instrumenter.

Det gjenstår å se om den åpne rekordinteressen for opsjoner blir rullet til utløpskontrakter i juli etter utløpet av junikontrakter denne fredagen.

Fra og med dette skrivet er det 114.000 kontrakter satt til utløp 26. juni, ifølge Skew. Hvis den åpne interessen ikke blir rullet til juli / september, vil den bekrefte hva futuresaktiviteten antyder.

„De to siste månedsslutt / måned-åpen (slutten av april / begynnelsen av mai og begynnelsen av juni) så begge store oppsving når uaktuelle stillinger ble rullet av og nye stillinger ble satt på,“ bemerket QCP Capital i Singapore om dets Telegram-kanal. „Vi stiller spørsmål ved om dette kan være tre på rad etter en så stor åpen interesse, som for det meste består av oppringt samtaler, eller om den kortsiktige institusjonelle habiliteten for det meste døde ned.“