Antagande av krypto i Indien Om att få mer fysiska + fler nyheter

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.

Crypto adoption nyheter

Storbritannien-baserade finansföretaget Cashaa bildade ett joint venture med The United Multistate Credit Co. Operative Society, UNICAS, för att bygga en kryptovänlig finansiell institution med 22 fysiska filialer och verksamhet i Indien. UNICAS kommer att starta sin verksamhet i december 2020 och expandera till över 100 filialer fram till 2022. Den nya tjänsten kommer att göra det möjligt för människor att få tillgång till traditionella banktjänster tillsammans med kryptobanktjänster.

Förvarings-, överförings- och emitteringsplattformen för digitala tillgångar Fireblocks sa att dess institutionella kunder, inklusive börser, utlåningsskrivbord, banker, OTC-skrivbord, likviditetsleverantörer och hedgefonder, har överfört mer än 150 miljarder USD i digitala tillgångar med hjälp av sin plattform. Dessutom kommer plattformen att utvidga sin verksamhet i Europa bortom London och lägga till två nya kontor i Frankrike och Tyskland för att möta det växande antagandet av digitala tillgångar och realtidsbetalningar.

Den kryptodrivna Audius sa att den har lanserat sin ursprungliga AUDIO-styrningstoken på Audius-mainnet och distribuerat 50 miljoner eller 5% av tokens ursprungliga 1 miljard leverans till sina 10 000 bästa artister och fans. Sedan Audius lanserades i september 2019 nådde de 750 000 aktiva användare varje månad med över en miljon strömmar varje månad över mer än 100 000 spår.

Gruvnyheter

Bitcoin (BTC) hashrate, eller beräkningskraften i Bitcoin-nätverket, har minskat med cirka 45% under de senaste tre dagarna, och det beror antagligen på att kinesiska gruvarbetare flyttar utrustning för den torra säsongen, enligt Jameson Lopp, Chief Technology Officer (CTO) ) av kryptosäkerhetsspecialisten Casa. Per BitInfoCharts.com började hashraten en större nedgång den 24 oktober, med en nedgång på nästan 30% fram till idag. Lopp tillade att „förhoppningsvis kommer de halvårliga fluktuationerna av hashrat att minska i volatiliteten när Kinas andel av hashrat fortsätter att minska.“

Marathon Patent Group, ett nordamerikanskt börsnoterat BTC-självbrytningsföretag, har ingått ett avtal med den stora hårdvarutillverkaren Bitmain för att köpa ytterligare 10 000 nästa generations Antminer S-19 Pro ASIC Miners. Företagets gruvdrift kommer att omfatta 23 560 gruvarbetare, „vilket gör det till den största självbrytaren i Nordamerika“, med en total hashrate på 2,56 Eh / s. De nya gruvarbetarna börja anlända i november i år och fram till juni 2021 för att gå med i den nuvarande verksamheten på 2560 gruvarbetare.

Blockchain och DLT nyheter

Samsungs IT-tjänster Samsung SDS kommer att lansera en blockchain-driven företagsdistributionshanteringsplattform under Q4 2020 per Maeil Kyungjae. Företaget gjorde meddelandet under en resultatrapport för tredje kvartalet, där det hade rekordhöga kvartalsförsäljning på cirka 2,5 miljarder USD. Företaget hoppas kunna förbättra detta med sitt nya erbjudande, som det hävdar kommer att hjälpa företag att öka spårbarheten i sina leveranskedjor.

Biljätten Mitsubishi och sex andra stora japanska företag vill använda blockchain-drivna handelsfinansieringslösningar, rapporterade Nikkei. Företagen kommer att använda en blockchain-plattform utvecklad av NTT Data, ett delägt dotterbolag till Nippon Telegraph and Telephone (NTT), det fjärde största telekommunikationsföretaget i världen. Gruppen av företag, som även består av Toyota Tsusho, Kanematsu, Sompo Japan Insurance, Tokio Marine & Nichido Fire Insurance och Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, sa att de vill använda plattformen för att eliminera de papperstunga processer som traditionellt är involverade i handelsavtal. Plattformen, hävdar NTT Data, gör det möjligt för företag att hantera och digitalisera import- och exportkvitton och bankutgivna kreditbrev.

IOTA Foundation, en ideell stiftelse med fokus på distribuerad ledgerteknologi (DLT) och öppen källkodsutveckling, har samarbetat med ett projekt initierat av Best Materia och IMC, japanska underhållsrelaterade företag och finansierat av New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO), en nationell forsknings- och utvecklingsbyrå. Målet med projektet är att utveckla teknik som skulle stärka säkerheten, livslängden och hållbarheten hos kritiska infrastrukturtillgångar i Japan och utomlands.
M&A nyheter

INX Limited, en blockchain-baserad plattform för handel med digitala tillgångar, sa att den har undertecknat ett villkor för förvärvet av Openfinance Securities LLC, en registrerad amerikansk mäklarehandlare som driver en registrerad FINRA / SIPC-medlem, med ett alternativt handelssystem (ATS). (“Openfinance”). INX strävar efter att stärka sin position i digitala tillgångars ekosystem med förvärvet av Openfinance. Openfinance-listor inkluderar företag som Blockchain Capital, Spice VC och Lottery.com.

Nyheter om sekretessmynt

Sekretessmynt ZCoin (XZC) har meddelat att det nya namnet och kodnamnet Firo (XFR) ommärks, som träder i kraft den 30 november när mainnet-binärerna för det nya sekretessprotokollet Lelantus släpps.