Bitcoin och Ethereum måste bekämpa försäljning efter ATH

Viktiga takeaways
On-chain mätvärden avslöjar att medan BTC-valar har gått in i en försäljningsrunda kan Bitcoin komma tillbaka och ge ytterligare vinster.
Ethereums tekniska tekniker visar däremot att ETH kan hoppa med mer än 30% inom den närmaste framtiden.
Bitcoins senaste heltidshöjder kan vara ansvariga för dessa trender, eftersom experter föreslår att det är dags för investerare att realisera vinster.

Kryptovalutamarknaden började denna vecka med sjunkande priser i efterdyningarna av Bitcoins senaste all-time highs. Även om Bitcoin och Ethereum har dragits tillbaka betydligt under det senaste dygnet har båda kryptovalutorna högre viktiga supportnivåer som kan avgöra vart de är på väg nästa.

Bitcoin måste hålla ovanför nyckelstöd
Bitcoins uptrend verkar ha nått utmattning efter att priserna steg till en ny rekordhög nivå på 24 400 $ den 20 december. Sedan dess har kryptovalutans pris sjunkit med mer än 6,50%. Nedgången drev Bitcoin till en kritisk supportnivå som kommer att avgöra om priserna kan sjunka ytterligare.

Baserat på IntoTheBlocks IOMAP-modell utgör 22 660 $ supportbarriären mycket betydelse för Bitcoins trend. Transaktionshistorik visar att nästan 478 000 adresser tidigare köpte mer än 560 000 BTC runt detta pris.

En sådan viktig efterfrågan kan absorbera en del av det senaste försäljningstrycket och förhindra att priserna sjunker ytterligare. Å andra sidan, om denna supportnivå går sönder, kan det vara katastrofalt för investerare som satsar på uppsidan. IOMAP-kohorterna visar att nästa betydande intresseområde som förstärker Bitcoins uppåtgående trend ligger runt 20 500 dollar.

Om $ 22,660-stödet skulle gå sönder, bör BTC-innehavare förvänta sig att deras investeringar sjunker med ytterligare 10%.

Bitcoin In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock

In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock
Bitcoin säljer tryck stiger
Med tanke på den höga sannolikheten för en brantare korrigering verkar det som om BTC-valar har utnyttjat den senaste prisåtgärden för att realisera vinster. Santiments distributionsschema för innehavare visar att försäljningstrycket bakom Bitcoin ökade dramatiskt de senaste dagarna.

Faktum är att antalet adresser som innehar 1 000 till 10 000 BTC störtade. Cirka 31 val lämnade nätverket eller omfördelade sina tokens, vilket motsvarar en nedgång på 1,40% under en så kort period.

Vid första anblicken kan nedgången i antalet stora investerare i Bitcoin-nätverket verka obetydlig. Men när man överväger att dessa valar har mellan 23 miljoner dollar och 230 miljarder dollar i BTC, kan den plötsliga ökningen av försäljningsorder översättas till miljarder dollar.

Om försäljningsrundan fortsätter kan Bitcoin ha förmågan att skära igenom supportnivån på 22 660 dollar och sjunka till 20 500 dollar.

Trots detta dystra worst case-scenario betyder kryptovalutamarknadens oförutsägbarhet att de hausseartade utsikterna inte är uteslutna.

IOMAP-modellen visar att Bitcoin Bank står inför lite eller inget motstånd i framtiden. Den enda stora utbudsväggen ligger på 23 500 dollar, där cirka 300 000 adresser får över 90 000 BTC.

Mot bakgrund av detta krävs det kanske inte ett enormt köpstryck för att ogiltigförklara de pessimistiska utsikterna och leda till nya rekordhöjder.

Ethereum redo att hoppa till $ 800
Ethereum gick nedåt under de senaste fem dagarna, vilket har lett till att priset sjunkit med mer än 12%. ETH gick nyligen från att handla till en ny årlig topp på $ 678 till en lägsta på $ 585.

Trots de betydande förlusterna under en så kort period ser ETH ut som grund för högre toppar. Utvecklingen av en stigande triangel på ETHs 3-timmarsdiagram antyder att en ökning av köptrycket runt de nuvarande prisnivåerna kan se Ethereum se över sina senaste toppar och gå vidare.

Faktum är att Ethereums priser kan stiga nästan 30% när de bryter motståndsbarriären på $ 620. Detta mål bestäms genom att mäta avståndet mellan triangelns två högsta punkter och lägga till det i brytpunkten.

Ethereum-prislista för amerikanska dollar

TD Sequential-indikatorn antyder att Ethereum är bunden till nya årliga toppar. Detta tekniska index presenterade en köpsignal i form av en grön nio ljusstake medinom samma tidsram.

Om det valideras kan ETH-priserna stiga i upp till fyra 3-timmarsstake eller påbörja en ny nedräkning uppåt.

Ethereum-prislista för amerikanska dollar
ETH / USD på TradingView
En glimt av Ethereums 3-timmarsdiagram avslöjar att TD-installationen exakt har förväntat sig lokala toppar och bottnar på detta altcoyns trend. Köp- och försäljningssignalerna som denna indikator presenterade sedan början av december validerades, vilket resulterade i betydande prisrörelser.

Således kommer den aktuella optimistiska prognosen sannolikt att valideras oavsett de ”extrema” grådighetsnivåerna bland marknadsaktörerna.

Kryptovalutamarknaden går framåt
Bitcoin har nyligen berört rekordhöga nivåer och producerat till stor del hausse känslor bland investerare.

Det har fått några av de mest framstående analytikerna i branschen att föreslå att det är dags att realisera vinster. Exempelvis uppgav handelsveteranen Peter Brandt offentligt att han lämnade 20% av sin Bitcoin-position eftersom tjurmallar ofta åtföljs av „kortvariga avblåsningar.“

Medan flera baisse-signaler dyker upp på de högre tidsramarna verkar det som om Bitcoin och Ethereums öde kommer att bestämmas av två efterfrågebarriärer. Bitcoin-tjurar måste förhindra att priserna sjunker under $ 22,660 för att undvika ytterligare förluster. Under tiden kommer Ethereum sannolikt att ta en betydande nosedive om $ 595-stödet inte håller.

Så länge som dessa prishinder fortsätter att hålla kommer upptrenden att förbli intakt, och de två bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde kommer att sikta på högre toppar.